image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2009 Mange besøkte Lindland

Mange besøkte Lindland

aab fra lindland  bilde 1

Hjørdis og Erik Lindland ønsket alle velkommen til gårds sist lørdag, og mange benyttet anledningen til å hugge seg et juletre.

Mange besøkte Lindland

Det var mange som lørdag tok seg en tur til øvre Lindland der de benyttet anledningen til å hugge seg en flott juletre, eller besøke fjøsgalleriet, der Hjørdis Lindland har laget en høyst spesiell og unorsk variant av julekrybben.

- Besøket i dag har vært bra, men det store innrykket av folk som er på jakt etter juletrær, får vi først kommende lørdag, sier Hjørdis Lindland, som i tillegg til juletrær, tilbyr pølsegrilling, kaffe og gløgg, brus og vafler.

For oss er denne førjulstida utrolig artig. For da får vi besøk av mange familier, som har gjort det til en tradisjon med et besøk på anlegget vårt, forteller Hjørdis. Og at barna synes det er artig å få være med ut å hugge juletre, er det ingen som helst tvil om.

I og med at det ikke er snø, er det greit å ta seg fram i terr­enget, og man får også en god oversikt over alle trærne, sier Hjørdis, som har satset på to typer edelgran, nemlig Nor­mann gran og Korea edelgran. Den siste typen kunne for øvrig lørdag varte opp med helt spesi­elle kongler.

Hjørdis Lindland bruker mye tid på å pleie juletrærne.

For at trærne skal utvikle seg til å bli flotte juletrær, krev­er de en god del stell. De må til­føres nødvendige næringsstoff­er, og de må klippes og stelles slik at de får en fin og jevn vekst.

Hvor lang tid går det fra planting og til de kan hugges.

Det går 8-io år fra planting til de kan selges, forteller hun.

Elgene i Betlehem

I fjøsgalleriet er det Erik Lindland som er omviser, og han er ikke lite stolt over samlingen med utstoppede dyr han kom over i Gjerstad.

Her finner vi en hel elgfam­ilie, okse, ku og kalv, for øvrig sammen med jesusbarnet, Josef og Maria. En høyst spesiell vari­ant av det kjente motivet. Men vakkert og stemningsfullt er det.

Men samlingen av utstopp­ede dyr omfatter dessuten bever, gaupe, pinnsvin, sel og jerv.

aab fra lindland  bilde 2

 

 

 

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik