image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2004 Førjulsdag på Lindland Øvre

2004_Velkommen_til_Lindland_vre

Velkommen til Lindland Øvre og mange opplevelser på lørdag, sier Hjørdis Lindland, som her sitter og ser i et album fra tidligere arrangement. Her i gammel kjøkkenet kan barna lage julepynt, mens det brenner lystig i peisen.

 

Førjulsdag på Lindland Øvre

Det har blitt en årviss tradisjon, juletredagen på Lindland Øvre. Det er syvende året på rad at Hjørdis og Erik Lindland inviterer til en innholdsrik dag både innomhus og ute i det fri, og det skjer førstkommende lørdag. Håndmelking fra et gammelt Vestlandsfe er noe av raritetene i år.

Ekteparet Lindland har store områ­der med plantede juletre, både edel­gran og vanlig gran. Dermed kan du hogge det juletreet du selv ønsker.

Førjuls bad

Det blir som vanlig anledning til et førjulsbad i de tre badekarene som står utenfor hovedhuset. Her blir det fyrt opp under karene, og blir det flere kuldegrader er det likevel godt og varmt oppe i karene. Vi har også bålbrenning, det blir tur med hest for barna og det er anledning til å få i seg vafler og varmt drikke. Nytt i år er kua som kommer til gården. Den kan håndmelkes, og du får anled­ning til å smake helt fersk melk. In­ne på gammelkjøkkenet kan barna lage god, gammeldags julepynt, så vi tror det er litt av hvert for alle i fa­milien, sier Hjørdis,

Alle er vi ute etter den helt spesielle julegaven, og på Lindland Øvre kan du lørdag sikre deg noe du helt sik­kert ikke har hatt tidligere, nemlig en spesiallaget, personlig kryssord. Bak den står «skrivesmurfen» Ragni Maria Hafsten fra Eydehavn, som har et visittkort som forteller at hun er kryssordforfatter og skriver dess­uten sanger og taler til spesielle an­ledninger. Hun har lovet å lage fer­dig noen få, personlige kryssord i ti­den frem til jul.

I tillegg selger hun hjemmelagede julelys på juletredagen.

Trofast gjest

- Min mor, som er 84 år gammel, er en trofast gjest på juletredagen.
Hun setter seg på bussen i Oslo og tar turen ned for å hjelpe til, og det setter vi stor pris på. Ellers kan du sikre deg «de syv sorter» og bakerovns brød fra Holt Bygdekvinnelag, sier Hjørdis, som også har i tankene det årvisse arrangementet på Skuggestøl 4. juledag.

Her møter bygdefolket opp hos oss, og vi går i fakkeltog med hester og sleder til Skuggestøl. Det blir andakt i Lindland Skogskapell og samling i årestuen. Alle har med seg mat og drikke, og inne i årestuen er det bål og fakler står i holdere langs veggen og skaper stemning. Med på dette ar­rangementet er også et engelsk ektepar, som skal tilbringe både jul og nyttår i de gamle husene på Skug­gestøl - med utedo og slik det var i gamle dager, sier Hjørdis Lindland.

Men først er det altså juletredag, førstkommende lørdag.

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik