image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

1998 hus&hjem

Hus skapt av historie og fantasi

Det er ikke så lett å få øye på de fem, seks husene som danner husmannsplassen Skuggestøl ned mot Lindlandsvannet i Risør. Med frodig vegetasjon, torvtak og brune tømmer-vegger ligger husene perfekt kamuflert. Men stillheten brytes rett som det er av viltre hyl; enten fra en ungdom som farer forbi i en av Tarzan-huskene eller noen morgenbadere som har fått det for varmt i kanibal-badekaret.

Av Per Kr. Lunden

Tannlege ekteparet Hjørdis og Erik Lindland har sans de historie og estetikk, og er spesielt ute etter at et hus eller en bolig skaper rammer for ro og ettertanke.

I Hovedhuset på Lindland har Hjørdis og Erik bygget et gammelt våningshus sammen med et nytt tilbygg i tre plans åpen løsning.

På husmannsplassen Skuggestøl, som leies ut til feriegjester, er småbruket fra 1760 utvidet med nye funksjoner og nye småbygninger fra flere steder i landet. De mange småbygningene har viktige funksjoner hver for seg fungerer også som en helhet i det kuperte landskapet.

Alle bygninger er gjenreist og restaurert med stor omtanke. Skuggestøt leies ut som to boenheter: selve husmannsstua med seks soveplasser og et to etasjes stabbur med fire soveplasser. Ingen av boenhetene har innlagt vann, vannklosett eller strøm,, men en tilsynelatende tapt komfort utlignes med fantasifulle løsninger, særlig på våtromssiden.

Her er nemlig badet flyttet ut i friluft.

Dusjen er en opphengt vannslange nedenfor huset, mens badekaret fyres opp med ved til vannet er passe varmt. Det gjelder å passe varmen, så man ikke ender opp som et halvkokt kannibaloffer.

Har man behov for en litt mer utfordrene dukkert er det bare å henge seg i Tarzan-taubanene som ender med et kontrollert plask i Linddalsvannet. Skuggestøl har også to badstuer, som fyres opp med ved.

Mange av våre gjester blir litt overrasket, og noen har nok følt at dette har vært for primitivt. Det tar litt tid å overbevise enkelte urbane tyskere om at en slik standard både kan være morsom og utfordrende, i alle fall i en ferieuke, sier Erik Lindland. Han overtok husmannsplassen i 1972, og har med egen og gode håndverkeres hjelp bygget opp et feriested helt utenom det vanlige.

Ved siden av tradisjonell utleie håper vi etter hvert også å kunne bli et attraktivt sted for seminarer og samlinger for bedrifter og organisasjoner. Vi skal bygge ut et helt spesielt møterom i tillegg til den plassen vi disponerer i dag, sier Erik Lindland.

- Er det egentlig noen som vil legge seminarer til et sted som heter Skuggestøl?

- Det er en del skygge på Skuggestøl, men også mye sol, særlig om sommeren. Vi har tro på at kurs- og konferansemarkedet søker mer spesielle steder, gjerne med noen fysiske utfordringer i naturen omkring. Vi har også hatt god erfaring med leirer for ungdom, og private bedrifter har vist interesse for stedet til team-building (sammensveising av medarbeidere), sier Erik Lindland som frister med aktiviteter fra trytefiske til knivsmiing.

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik