image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2004 Fyrte opp julestemning

2004 Fyrte opp julestemning

Inviterte barn og voksne til førjulskos med juletrehogst og mange andre aktiviteter

2004_Et_julebad

Jonas Grasåsen var blant dem som benyttet anledningen til et julebad. Røyken skyldes vedfyringen som de tre badekarene ble varmet opp med.


Tvedestrandsposten

På Lindland Øvre:

Juletrehogsten ble gjort til en «fest» med hestekjøring, julebad og bålkos med pølsegrilling. Store og små kunne samles til en avstressende førjulsdag på Lindland Øvre

- I år var det sjuende året her. Vi gleder oss til dette hvert år. Og denne gang var det kanskje rekordbesøk, sier vertinnen på gården, Hjørdis Lindland.

Utgangspunktet for denne uhøytide­lige førjuls samlingen hos Hjørdis og Erik Lindland er at folk kan komme til gårds for selvplukk av juletrær. Trær i varierende størrelse, både edelgran og vanlig gran, er plantet forholdsvis tett rundt gården. Så her kunne familien selv hogge treet som skal pryde stua til barnålene drysser og jula «måkes ut» en gang over nyttår.

Sagde_ved

Sagde ved: Erik Lindland stilte gjerne opp sammen de unge som ville forsøke seg med handsaga.


Hestekjøring og karbad

Men for å gjøre dette til mer enn vanlig juletrehandel, var det litt av hvert av til­bud på Lindland Øvre denne dagen.

Stian og Nils Gunnar Grasåsen stilte opp med to hester. Det samme gjorde Morten Løvdal og Nina Bråten. Dermed kunne hestene vekselvis kjøre en hel skokk med unger.

Flere av de yngste benyttet også anledningen til å ta seg et utendørs jule-bad. Tre badekar var fylt opp med vann, som ble varmet med vedfyring på den urgamle måten.

2004_Populr_hestekjring

Populær hestekjøring: Med to hester til å trekke vogna, kunne Stian Grasåsen kjøre «fullt lass» med fornøyde passasjerer.

2004_Juletrefangs

Juletrefangst:

Ole Morten Sundsdal, Oda Martine Sundsdal, Jan Inge Gustavsen og lille Håkon (på ryggen) fant fine juletrær i skogen.

Samling ved bålet

Et annet bål tjente som pølsegrill og samlingsplass for de som syntes det ble kjølig, siden gradestokken var i ferd å krype under null etter mange dagers mildvær.

Noen snøfnugg i lufta hadde nok gjort julestemningen enda bedre, men de kom ikke før søndag kveld.

Ellers var det salg av vafler og kaffe. Og innendørs hadde Holt bygdekvinnelag stand med salg av sine bakervarer. En liten gjeng satt også inne og laget julepynt, mens Mona Grasåsen spilte gitar og sang noen kjente juletoner.


Kua nektet å være med

Vertskapet på Lindland Øvre annonserte også med at det skulle komme ei ku til gårds denne dagen, slik at folk kunne forsøke seg på håndmelking, og drikke fersk melk.

Det opplegget skar seg, for da Morten Løvdal skulle frakte med seg kua fra Ramleth inn i hestevogna, benyttet den sin frihet til å rømme av gårde med kurs for fem okser!

I ren cowboy-stil satte Morten Løvdal seg på hesteryggen og fikk avskåret den løpske kua som etterpå ble ”fortøyd” i sin bås, og nådde altså aldri fram til Lindland Øvre denne gangen.

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik