image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2001 Stress ned med en dose dampende romantikk

Du trenger ikke å reise langt for å få et avbrekk i hverdagen. Tre kilometer fra Sørlandsporten finner du et av Norges mest romantiske ferieparadis.

DAGBLADET PÅ DIN SIDE

Kirsten Buzzi. 17. oktober 2001

Stress ned med en dose dampende romantikk

En av Sørlandets best bevarte hemmeligheter, feriestedet Lindland Natur og Natur, ligger bare noen få kilometer fra Sørlandsporten utenfor Risør.
En gjengrodd skogsbilvei forbi en buldrende foss fører til Skuggestøl. Et bortgjemt bygdetun med grasgrodde tak inne i skogen. Her finner de stressede roen, ektepar får tid til hverandre og utenlandske turister et ferieparadis de må lete lenge etter. Uten elektrisk strøm, lys og TV er det stillheten som råder.

Natur - I dag er det å finne roen luksus. Vi kjøper ting og stresser, mens det mange egentlig vil er å slappe av. Er du sliten, finner du ikke roen på et stresset luksushotell på den andre siden av jorda. Det sier Mari Sundli Tveit fra Oslo. Hun og ektemannen Roberto Puente Corral fra Quito i Ecuador giftet seg 24. august og er på forsinket bryllupsreise. De tilbringer weekenden i naturparadiset på Skuggestøl som et avbrekk i en hektisk og engasjert hverdag.

Rett fra jobb.

Mari er daglig leder i organisasjonen Slett u-landsgjelda, og kommer rett fra oppdrag som møteleder på globaliseringskonferanse i Oslo. Roberto er engasjert i Acción Ecólogica i Ecuador.
- På en måte kan du si at u-landsgjelda førte oss sammen, sier Mari.


Brudesuite Fakler lyser opp langs skogsveien i nattemørket. Ei trapp fører opp til brudetårnet, som er Norges minste brudesuite. Kanskje også den aller mest romantiske. En luke i veggen kan slås ut, så brudeparet kan tilbringe bryllupsnatta med direkte utsikt til stjernehimmelen. Overalt i brudetårnet er det inngravert små visdomsord til brudeparet. Et skap åpner med inskripsjonen: La ikke ekteskapet bli et fangenskap.

2001_10_17_Dampende_romantikk

Badekaret, utendørs med vedoppvarmet vann, byr til ytterligere romantikk. Et annet tømmerhus huser badstue. Paret tar seg en dukkert fra brygga i det høststille vannet nedenfor tunet.
- Noe som dette hadde jeg aldri drømt om at fantes, sier Roberto.

Romantikk
Han tror naturturisme og økoturisme er framtida. Når du lærer å sette pris på naturen, vil du slåss for å bevare den. Her har kjærligheten gode vilkår, ikke bare for brudepar.

Mange par som har 30-årsdag velger også å komme hit, forteller Erik Lindland i Lindland Natur og Natur.
Her arrangeres bryllupsmiddager og andre store arrangementer. Leiropphold for ungdom. Kurs og konferanser. Ei gruppe dansker på elgjakt har nettopp vært på besøk. For utenlandske turister er hele stedet som tatt ut av eventyret.

Eventyrstemning

Et eventyr er det også for tannlegeparet Hjørdis og Erik Lindland, som har gjort det til sitt livsprosjekt å bygge opp den gamle husmannsplassen. De har realisert sin drøm om å bygge opp et sted utenom det vanlige. Nå står det til sammen 11 gamle bygninger på gårdstunet på Skuggestøl. Alle pietetsfullt restaurert av ildsjelen Lindland. Det meste er laget av gamle materialer som egentlig skulle kastes. Erik tråler avisene for rivningsklare bygninger.

- Vi har funnet vår nisje i markedet, sier Erik Lindland. Den er ikke så bred. Men den er dyp. De som setter pris på ro og fred i vakker natur elsker stedet. De som vil ha luksus og action reiser andre steder.

2001_10_17_EGEN_KIRKE

Idyll

2001_10_17_Idyll

Egen kirke

Mens bare seks prosent av turistene som besøker Norge kommer tilbake til landet, kommer gjestene til Lindland Natur og Natur tilbake igjen og igjen.

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik