image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2002 Lindland skogskapell vigsles

Kirkehistoriskbegivenhet begivenhet:

Lindlanskogskapell vigsles

2002 08 08

CHRISTIN RØISLAND Aust Agder Blad

Det er en lokal kirkehistorisk begivenhet når biskop Olav Skjevesland førstkommende søndag vigsler Lindland skogskapell til kirkelig bruk. Så vidt vites er dette det første private kapell i distriktet. Kapellet er bygd av Hjørdis og Erik Lindland, og er plassert øverst i anlegget på Skuggestøl med utsikt over Lindlands-vannet.

Restaurert

Eierne av Øvre Lindland gård har restaurert og bygd ut den gamle husmannsplassen Skuggestøl til et spesielt oppholds og overnattingssted for alt fra Navigatørenes ungdomsleir til turister på beversafari og par på bryllupsreise. Kapellet har både i år og i fjor vært brukt ved brudevielse både i Den norske kirke og Frikirken.

Biskopen

- Kapellet står under tilsyn av Agder biskop, og vigsles med henblikk på ulike andaktsfor­mer, spesialgudstjenester og ekteskapsinngåelser, og skal forvaltes med økonomisk åpenhet, opplyser Erik Lind­land. Bygningen det dreier seg om er meget særegen. Den er bygget av rester og vrak materialer, men inneholder alt som hører til i en kirke: Alter, gal­leri med orgel og kirkebenker fra gamle Songe frikirke. For­uten biskopen som skal preke medvirker sokneprest Per Os­car Berg som liturg, tekstlesere er blant annet leder av na­vigatørene, Ole Magnus Olafsrud, og pastor i Risør frikirke Filip Løvgren. Det blir også musikkinnslag ved Inger Johanne Berg og Heidi Lindland.

I forkant av vigslings gudstjenesten kl. 18.00, arrangeres en vandring fra Akland til kapel­let med start kl. 16.30. Van­dringen ledes av kapellan Rolf Martin Synnes. Alle som kan
gå tre kilometer er velkomne til å bli med, og arrangørene oppfordrer til å begrense bil­ kjøring på Lindlandsveien mel­lom 16.30 og 17.15.

Alle velkommen

- Alle er velkommen, enten de går eller kjører, til vigslings gudstjeneste og kirkekaffe etterpå. Det er nok av sitte­plasser i terrenget og et stort lager av stoler. I tilfelle regn vil det bli satt opp presenning ute, avslutter Lindland.

Ingeborg Sundsdal og Kjetil Steinsrud giftet seg i vakre Lindland skogskapell i fjor sommer. Førstkommende søndag skal skogskapellet vigsles til kirkelig ved biskop Olav Skjevesland

 

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik