image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2002 Aust Agder Blad - Et vigslet Guds hus

 

Overstrømmende vigsling

Et vigslet Guds hus der du kan søke fred

2002_08_13_Overstrmmende_vigsling

Biskop Olav Skjevesland vigslet Lindland skogskapell søndag, mens sokneprest Per Oscar Berg holder mikrofonen

- Overstrømmende!

Sa biskop Olav Skjevesland da han hadde vigslet Lindland skogskapell i pakt med naturkreftene, For alle sluser åpnet seg og det regnet ikke med måte da den stilfulle seremonien fant sted på Skuggestøl søndag kveld.

2002_08_13_Pilgrimsvandring

Det startet med en liten pilgrimsvandring fra E18 til Skuggestøl, ledet av "sjefspilgrim" Rolf Martin Synnes som i sommer har vandret i pilgrimmenes fotspor i det nordlige Spania.

Der var nok ikke naturkreftene like lunefulle som på Skuggestøl, og vandrerne fikk seg en skikkelig våt ankomst til skogskapellet.

Prosesjon

Men til tross for et ufyselig vær, folk strømmet til og det var godt over 100 mennesker samlet i og utenfor kapellet da prosesjonen med geistlige ankom kapellet. Sogneprest Per Oscar Berg ledet det hele, og fra Risør Frikirke deltok pastor Filip Løvgren.

Kapellet er et sted der alle trosretninger skal kunne møtes, et tverrkirkelig sted der mennesker kan komme å søke Gud og få fred i sjela.

Menighetsrådsleder Arne Lauvhjell, Hjørdis Lindland, Ole Magnus Olafsrud og Rolf Martin Synnes deltok også i skriftlesningen.

Solosang

Foruten skriftlesning, salmesang og preken deltok Heidi Lindland med fin solosang mens Inger Johanne Berg spilte fløyte og orgel, sistnevnte plassert på "hemsen" over de få benkeradene det er funnet plass til i det intime kapellet.

2002_08_13_Over_benkeradene

 

Det er fortsatt ikke helt ferdig, det skal bl.a. komme tak over et større område utenfor inngangen til kapellet. Ellers er det en detaljrikdom av de sjeldne du møter i og rundt kapellet. Familien har laget det meste selv, og satt det sammen til en flott helhet som passer godt inn i et Guds hus med en slik beliggenhet.

Ved inngangen finner vi en svær stein med en halslenke, en gapestokk med følgende tekst:

- og så gikk de bort en etter en, de eldste først. Det er fra skriftstedet om kvinnen som ble grepet i hor og som skulle steines. Symbolikken er at gapestokken blir stående tom. Ellers er altertavlen spesiell med masker som forteller at alle som strever og har det vondt skal møte godhet hos Gud.

2002_08_13_Hjrdis_og_Erik_Lindland

 

 

 

 

 

 

 

 

For Hjørdis og Erik Lindland har en mangeårig drøm gått i oppfyllelse

Takket

Biskop Olav Skjevesland brukte teksten for denne søndagen da han holdt sin preken og tok utgangspunkt om de to sønnene som ble bedt om å arbeide i vingården av sin far.

- Når kapellet nå er tatt i bruk ved ord og bønn, vigsles det til Guds ære. Fred være med dette hus og alle som går inn og ut av det, sa Skjevesland avslutningsvis og takket familien Lindland for det de har gjort av arbeid med å få reist kapellet i skogen..

Etter vigslingen ble det servert kirkekaffe med mye god mat.

- Vi har nok mat, men ikke nok tak, sa Erik Lindland, som likevel fikk plassert alle rundt forbi i ly av regnet. Noen var samlet i årestua der et bål ble tent. Andre sto under presenningen utenfor kapellet. Med dette skogskapellet har Skuggestøl fått en ny og viktig tilvekst som vil bli en berikelse for alle som søker hit.

 

2002 08 13. SVEIN WALSTAD Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

 

 


Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik