image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2005 Agderposten - Husmannsplass ødelagt i brann

2005_09_13_delagt

Husmannsplassen fra 1776 ble totalskadd i brannen på Lindland i Risør natt til søndag. De fire engelskmennene som ferierer på plassen kom uskadd fra brannen.

Politiet fikk melding om bran­nen rett over klokka halv tolv lørdag kveld. Brannen ser ut til å ha startet i nærheten av ildste­det inne i huset, men det er fore­løpig for tidlig å si noe om brannårsaken.

Den gamle husmannsplassen var kjernen i turistsatsingen til Lindland Natur & Natur. Rundt denne bygningen har ekteparet Hjørdis og Erik Lindland bygd opp en egen næring, og har mye mer enn økonomisk tilknytning til husmannsplassen.

- Dette er vanskelig. Vi har så mange minner til dette ste­det, sier Erik Lindland stille.

- Vi har eid plassen siden 1971 da vi kjøpte den av min onkel. Dette er den eneste originale bygningen i reiselivssatsingen vår.

2005_09_13_delagt_2

UTBRENT: Innvendig er hus­mannsplassen helt utbrent.

Reddet ut

To engelske par overnattet i bygningen denne helgen. Hel­digvis kom de seg ut uten at noen ble skadet. Lindland kan likevel ikke la være å synes synd også på dem. - Det ene paret var på Thai­land i julen og ble rammet av tsunamien. De måtte flykte fra alt de hadde med seg. Nå kom de hit for noen rolige dager, og­ så skjer dette.

Satt i perspektiv, er derfor ikke tapet av bygningen det verste som kunne skjedd.

- Dette er ingen tragedie. Ingen kom til skade. Men ved si­den av kapellet er det denne bygningen jeg minst hadde sett ble ødelagt i brann," sier Hjørdis Lindland.

Uvirkelig

- Vi skulle uansett i samtaler med kulturvernmyndighetene om kort tid. Nå vil vi høre hva de mener vi skal gjøre videre. Dette er jo en historisk byg­ning. Du finner ikke så mange husmannsplasser som er så gamle. Noen timer etter brannen er det hele fortsatt litt uvirkelig, sier Erik Lindland

2005_09_13_delagt-_Hjrdisog_Erik

EIERNE: Ekteparet Hjørdis og Erik Lindland driver Lindland Natur & Natur sammen. Dette bildet er tatt ved en gladere anledning.

 

TORE MYRBERG tomy@>agderposten.no

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik