image image image image image
Kapellets hage passer fint til alle slags selskap. Her kan vi dekke til opptil 80 gjester
2002 Kapellet som ble vigslet av biskop Olav Skjevesland
I alle tømmerhyttene er det muligheter for overnatting, kick-off, badstu o.l.
De utsmykkede toalettene skaper en spesiell stemning rundt bordet
Amfiet kan brukes til teateroppsetninger, konserter og kulturkvelder etc.

2008 Aust Agder Blad - Velkommen til Skuggestøl

 

Velkommen til Skuggestøl

Lindland Natur og Natur

Erik og Hjørdis Lindland inviterer til guidet tur hver søndag i juli. Her kan folk se og høre om symbolikken som preger stedet. De håper mange vil nytte sjansen til å besøke Skuggestøl - "Lindland Natur og Natur" i sommer

FAKTA
Erik og Hjørdis Lindland

Begge 59 år.

Begge tannleger i Tvedestrand.

Har sammen bygd opp  "Lindland Natur og Natur". Lindland Skogskapell

Vigslet i 2002.

2008_07_28_Erik_og_Hjrdis

Husmannstomt og bestefarsgård

Stedets historie går tilbake til 1776. Erik Lindland og kona Hjørdis kjøpte i 1971 det gamle huset og gode to mål husmannstomt av Eriks onkel, Anders Lindland. Etter hvert ble dette sommerens feriested for ekteparet og de fire barna deres.

For dem alle, et lite eldorado. I 1989 overtok de selve "bestefars gården" fra onkel Anders' gjenlevende kone, tante Ingrid. Fem år senere flyttet hele familien til Lindland.

Vi bodde i Trondheim den gangen, og det å flytte inn i skogen her på Lindland, var nok en mer radikal beslutning enn jeg da var klar over. Det var en stor overgang for oss alle, men vi håper ingen har fått varig men. Det vil si, på en måte har vel i hvert fall vi foreldre fått det. Dette er blitt et lite livsverk for oss. Noe vi ønsker å dele med andre, forteller Erik.

2008_07_Den_lille_engelen_i_elven

Den lille engelen

På brua der veien svinger ned til Skuggestøl, møtes vi av bronsefiguren "Den lille engelen i elven". På knausen midt i fossen, ser vi alven som i hånden holder barnet sitt, det som snart skal fly ut i en farefull verden. Videre mot tunet får vi øye på tre barn på en utrygg ferd over bekken. Det gode øye vil oppdage krokodillen i tide! Monumentet har fått navnet "Ingen er så trygg i fare som Guds lille barneskare". Vandringen videre tar oss forbi et amfi under oppførelse. Ved siden av bygges en ny hytte, som innvendig "skjuler" det eneste opprinnelige huset på boplassen. Deretter godt synlig bonderomantikk, blant annet en gammel årestue fra Rjukan.

Brudetårn og Den syvende himmel

På øvre tunet finner vi Brudetårnet med brudesuiten.

Og den er ikke bare reservert til nygifte. I slike omgivelser kan vi alle få gode opplevelser, ved å vise nærhet og takknemlighet til hverandre. Badstue og bakerovn følger med. Ja, endog en utendørs "sengehengekøye", også til nattlig bruk for den som har godt myggnett.- Og det får de låne her, lover fru Hjørdis.

2008_07_Den_gode_kone 2008_07_Den_syvende_himmel

Så passerer vi den nakne kvinnefiguren med tekst fra ordspråkene: " Den gode kone, hvem finner vel henne? Mer enn perlen er hun verdt." Og vendt mot henne, de mange menn med sine lengselsfulle blikk. Deretter "Den syvende himmel". Etter gammel samisk byggetradisjon, bæres det luftige rommet med dobbeltseng tre meter over bakken - kun av en søyle, riktignok solid fundamentert. Stigen opp krever kanskje litt manns og kvinnes mot, men opplevelsen kan bli desto større, forklarer Erik.

Det gode og det onde

Men nå står kapellet der, og det brukes. Forrige søndag var det gudstjeneste med dåp og nattverd, og godt over femti frammøtte.

Stedet har beviselig en funksjon for en del mennesker. Bæresøylen i forgården til kapellet - en samling av gammelt verktøy – har påskriften "Herren velsigne våre henders arbeid". Etter å ha vært her, er det kanskje flere som ser det verdifulle i det litt trivielle, sier Hjørdis.

Dualismen - kampen mellom det gode og det onde - er også symbolisert og til stede. Den godt synlige skytsengelen står klar til "take-off'. Den er på vinnerlaget. Det gode skal seire. Det gode har seiret! Men djevelen er også der. Fysisk til stede. Om enn plassert litt til siden. Litt mindre sentralt. Kanskje bare synlig for det skarpe blikk! Burde det ikke vært omvendt?
Er ikke det onde i virkeligheten mer synlig enn det gode? Vi må aldri gi opp troen på at det gode er sterkest. Og vi skal alle delta i kampen for at det gode skal seire, igjen og igjen!

Kannibalbad og Tarzan

Skuggestøl oppleves mangfoldig. "Nettreklamen" forteller om et flerbrukssted. Lindland Natur og Natur kan tilby utleie av jakt på elg, rådyr og bever. Du får mulighet til å fiske ørret, abbor og ål. Du kan svømme mellom vannliljer eller ta et romantisk kannibalbad i et utendørs ved oppvarmet karbad. Kanskje frister det å strekke litt på beina og nyte en rolig tur, for etterpå å kunne svinge seg som Tarzan ut i et sommerstille tjern. Stedet passer ypperlig til kurs, konferanser, leirer, brylluper, bursdager, dags besøk og overnattinger.

Etter en spesiell og litt kontrastfull opplevelse, forlater jeg to mennesker fulle av energi og pågangsmot. De jobber videre med sin visjon. Det de opplever som en av sine livsoppgaver.

Det enkle livet er det beste livet! Vi håper mange vil besøke stedet og får en annerledes opplevelse i sommer. Guidede turer vil bli annonsert i Aust Agder Blad.

For øvrig kan folk bare ta kontakt med oss hvis de vil se stedet, inviterer de begge.

Stein Gjulem

 

 

 

 

Hva skjer på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur

Omvisning på Lindland Natur
Vandring og Omvisning   Lindland Skogskapell   på...
Les hele historien
Design: Promotek |  Redaktør: May-Brit Blesvik